GIS wydał ostrzeżenie. Pałeczki Salmonella spp. w kiełbasie i mięsie

GIS wydał ostrzeżenie. Pałeczki Salmonella spp. w kiełbasie i mięsie

data

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie dla konsumentów. W kiełbasie oraz mięsie garmażeryjnym podczas kontroli wykryto obecność pałeczek salmonelli. Nie zaleca się spożywania wskazanych w komunikacie produktów.

Bakterie salmonelli wykryto w kiełbasie surowej metka łososiowa MAP oraz mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej, którego producentem jest P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Pod nadzorem Państwowej Inspekcji Sanitarnej zakwestionowane partie produktów są już wycofywane ze sprzedaży

 

Produkty z pałeczkami salmonelli:

 

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

Nr partii: 72;
Data produkcji: 13.03.2019 r.;
Data przydatności do spożycia: 03.04.2019 r.

 

Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

Numer partii: 72;
Data produkcji: 13.03.2019 r.;
Data przydatności do spożycia: 24.03.2019 r.

 

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa

Numer partii: 72;
Data produkcji: 13.03.2019 r.;
Data przydatności do spożycia: 27.03.2019 r.

 

źródło: GIS

Najnowsze artykuły w dziale